Runar Kjeldsberg - Klassisk gitar/romantisk gitar/barokkgitar og teorbe

Klassisk gitarist Runar Kjeldsberg har som første gitarist i verden spilt inn samtlige kjente soloverk av komponisten François de Fossa 1775-1849. Et prosjekt som har tatt opp 5 år av Runars musikalske virke. Prosjektet ble støttet av Statens kunstnerstipend og har resultert i 5 CD plater og nesten 4 timer med innspilt og utgitt musikk.
”Lytt, og se for deg vandringsmannen og eventyreren de Fossa der han lyser i historien.”
– Fredrik Wandrup, Dagbladet
Kjeldsberg er kunstnerisk leder for Nova Vita, et ensemble som tar for seg gitarens rolle i kammermusikk på tidlig 1800 tall.
He’s really doing important work in the field of early Romantic guitar! —Blair Jackson (Classical Guitar Magazine)

Runar har turnert verden over (fra Canadas vestkyst til New Zealand) både som solist og kammermusiker. Av nåværende kammermusikkprosjekter nevnes: Die Schöne Müllerin i scenisk versjon av Tom Guthrie med Bjarte Eike og Barokksolistene. The Lodger; live stumfilmmusikk med Randall Avers, Ole Martin Huser Olsen, Tim mc Veigh Pedersen og Jan Clemens Carlsen.

Som musikkstudent fikk Runar æren av å studere med Carlo Marchione, Alexis Muzurakis, Gerard Abiton og Jan Erik Pettersen ved noen av de mest prestisjetunge gitarklassene i Europa. Under studiene mottok han flere priser fra internasjonale gitarkonkurranser.

Runar Kjeldsberg spiller på gitarer av Leonardo Michelin Salomon, og har samarbeidet tett med han i sitt håndverkstipendiatarbeid med reproduksjon av romantiske gitarer, samt utvikling av et nytt moderne gitardesign. Disse kan høres på: youtube.com/runarkj

Bildegalleri Runar Kjeldsberg – Klassisk gitar/romantisk gitar/barokkgitar og teorbe

Contact Information
kreppeløkka 8, 3153