Kunstkonsulent og frilanskurator

– Kunstkonsulent
Trenger du å utvikle en kunstplan til et kreativt prosjekt? Ønsker du en idéworkshop for å utvikle ny tjeneste/konsept. Trenger du hjelp til å få din første utstilling i en kunstinstitusjon? KP Kunstbyrå tilbyr en kunstfaglig rådgiver som bobler av kreative ideer som du kan trekke veksler på. Slik skal vi planlegge og gjennomføre ditt kreative prosjekt som du/bedriften drømmer om.

– Frilansekurator
KP Kunstbyrå påtar seg oppdrag som frilansekurator for store og små kunstutstillinger. Trenger du
hjelpe til å planlegge, lede, gjennomføre og markedsføre en separat- eller gruppeutstilling? Jeg har bred kompetanse på samtidskunst og kunsthistorie, både billedkunst og kunsthåndverk. Om utstillingen skal være i din kulturinstitusjon, i et leid lokale, i en pop up-utstilling eller ute i det offentlige rom så hjelper jeg deg.

– Prosjektledelse og prosjektkoordinering
KP Kunstbyrå bidrar med en god prosjektkultur til ditt kunstprosjekt der jeg er åpen for at forskjellige mennesker bringer inn mange innspill og nye ideer. Jeg har fokus på tydelige prosjektbeskrivelser, målrettet arbeid og økonomisk styring. Jeg er dyktig til å håndtere kompleksitet og holder orden i mange prosjekter samtidig. Med målrettet prosjektstyring så planlegger, organiserer og gjennomfører jeg ditt prosjekt.

– Arrangementsledelse
KP Kunstbyrå planlegger, koordinerer og gjennomfører arrangementer for private, bedrifter og organisasjoner. Har du fått i oppgave å organisere og markedsføre møtevirksomhet, teambuilding, kurs, konferanse, messe eller workshop? Jeg sender ut invitasjoner og koordinerer deltagere, påmeldinger og mottakelse, bespisning, scenerigg o.l. Ved behov for festarrangør og konferansier til jubileer, utdrikningslag, bryllup, kranselag, julebord, konsert, sosiale lag med venninner/kompiser eller en unik opplevelse til partneren så tilpasser jeg et stort eller lite arrangement etter ditt ønske. Jeg bestiller foredragsholdere og underholdning.

– Kommunikasjon og PR
KP Kunstbyrå er et kommunikasjonsbyrå som kombinerer markedsinnsikt og samfunnsforståelse med kreativitet. Med bakgrunn fra kunstgallerier, kunstmuseum, kultursenter, forvaltning og privat næringsliv så har jeg bred kompetanse innen markedsføring, omdømmebygging og kommunikasjon med medier. I dag er det vanlig å se ubetalt og betalt kommunikasjon som to sider av samme sak. Jeg lager en langsiktig markedsføringsplan for din utstilling/arrangement og gjennomfører digitalt kommunikasjonsarbeid, salgsfremmende tiltak og annonserer i de rette kanaler for deg og din bedrift – slik at du kan posisjonere deg i kulturbransjen. Jeg designer informasjonsmateriell som flyer, informasjonsfolder, plakat o.l. og sørger for trykking, og tar ansvar for distribusjon til valgte segmenter.

– Medie- og innholdsmarkedsføring
Innholdsmarkedsføring handler om å engasjere og tiltrekke kunder gjennom innhold av høy kvalitet med tekst, bilder og film. Ved bruk av analyser, innsikt og spisskompetanse produserer og distribuerer KP Kunstbyrå relevant, verdifull og engasjerende informasjon til målgrupper gjennom forskjellige formater og kanaler. Innholdet skal være relevant, verdifullt og engasjerende for målgruppen, og ikke bare promotere kundens produkter eller tjenester. Hensikten er å øke kundelojaliteten og få kunder til å velge deg/din bedrift på lang sikt.

– Kunstfaglig mentor
Trenger du en å diskutere kreative prosesser med? Ønsker du å bygge nettverk i kulturbransjen?
En kunstfaglig mentor er en som først og fremst har mye erfaring og kompetanse fra kunst- og kulturbransjen. En som har vært i samme situasjon som du. Et mentorprogram avtales først etter en bli kjent-samtale, som er helt uforpliktende og gratis. Dette fordi det handler om tillit, trygghet og relasjonsarbeid. Så blir programmet laget utefra det som er mentee sitt behov og ønske.

– Formidling
Trenger du kunstfaglig tekster om din utstilling, dine kunstverk eller ditt kunstnerskap? Trenger institusjonen din en omviser? Jeg holder foredrag og kurs om kunsthistoriske epoker, og om kommunikasjon og samspill i kunstbransjen. Jeg anmelder kunstutstillinger for avis og kunsttidstidsskift. Jeg skriver kronikker og leserinnlegg, holder åpningstale og deltar i kunstnersamtale (ArtistTalk). Jeg tilbyr en samfunnsengasjert formidler som vil fortelle vår felles historie, historier om kunstneren, historier om verket, kunsthistorien, kulturarv, historien om vår tid og historier om din institusjon.

– Forskning
Ved behov for forskerassistent til kunstfaglig masteroppgave og ph.d.-oppgave så kontakter du KP Kunstbyrå. Jeg kan engasjeres som biveileder.

– Fotograf og intervju
Jeg dokumenterer din utstilling og enkeltverk, og jeg fotograferer portrettfoto av kunstnere. KP Kunstbyrå påtar seg videointervjuer, og redigerer i Adobe Rush eller DaVinci Resolve.

– Kunstner
Er du en etablert kunstner som har for mye å gjøre og trenger en assistent? Kribling i hendene mine for å skape, ledet til min lidenskap for kunst. Gjennom 2000-tallet arbeidet jeg mye med oljemaleri og solgte egne verk på gruppeutstillinger. De siste 10 årene har jeg også arbeidet innen grafikk, Street Art, Land Art, collage, søm, fotografi, performancekunst og betongkunst. Jeg kan assistere med produksjon av offentlige og private utsmykninger.

– Kunsttransport og montering
KP Kunstbyrå sørger for pakking og transport av kunstverk i samråd med forsikringsselskap, og monterer kunstutstillinger i tett dialog med deg. Jeg er vant til å bruke hvite bomullshansker for å håndtere skjøre og verdifulle objekter. Mitt fokus under transport er å beskytte og bevare ved å kontrollere temperatur, luftfuktighet og lysforhold.

– Drift av kunstgalleri og museum, og ABM-tjenester
KP Kunstbyrå engasjeres ved bemanningsbehov for å forvalte, utvikle, registrere eller flytte kunstsamling. Med bred museumsfaglig kompetanse, erfaring med daglig drift av kunstgalleri og solid IKT-kompetanse kan jeg påta meg varierte arbeidsoppgaver og roller som organisering av fysiske og digitale arkiver og katalogisering av bøker til fagbibliotek.

– Styrearbeid
Leder du en bedrift og trenger styremedlemmer? Jeg har styreerfaring. I styrevern arbeider jeg for å sikre og utvikle forsvarlig organisering, drift og økonomi med hensyn til eiernes/aksjonærenes strategier, visjon og verdier. Jeg er registrert i Styreportalen for Sørlandet gjennom Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

– Kursvirksomhet
Når jeg får et eget lokale så kommer her informasjon om kunstfaglige kurs og workshops.
Min hovedinteresse er de billeskapende kunstartene som representerer en fargerik, stimulerende og inspirerende uttrykksform. Jeg kan undervise i et bredt spekter av uttrykk og teknikker som tegning, maleri, skulptur, grafikk, foto, digital kunst, mm. Jeg jobber langsiktig i prosess og legger vekt på at deltagere skal få utvikle og få tillitt til egen skaperevne.

Bildegalleri Kunstkonsulent og frilanskurator

Contact Information
Knudsmyr 13, 4625 Flekkerøy