Stein Skjervold - lyrisk baryton

Stein Skjervold (f. 1973, Trondheim) er omtalt som en "baryton i verdensklasse" av det internasjonale musikktidsskriftet Pianowereld, og i Adresseavisen som "en praktfull baryton".
Han har studert sang ved Griegakademiet i Bergen, deretter ved Hochschule für Musik und Theater i Hamburg og Norges Musikkhøgskole, der han tok sitt hovedfag under Barbro Marklund og Håkan Hagegård. Han har også deltatt på en rekke master-classes med bl.a. Oren Brown, Suzanna Eken, Paul Kiesgen og Ingrid Bjoner. Han har et repertoar som spenner over kirkemusikk, opera og romanser og har de siste årene holdt en lang rekke solorecitals i Norge og i utlandet med et bredt repertoar.

Om hans hovedfagseksamen i 2005, Winterreise, uttalte juryen:
"en imponerende fremføring [med] evne til en dyp konsentrasjon og tilstedeværelse, en sterk vilje til formidling og personlig uttrykk, samt en klar ide om gestaltning. […] ..en bemerkelsesverdig tekstforståelse"
Etter en konsert med sanger av Beethoven, Brahms og Britten i Vilnius, 2006, var omtalen: “magnificently in control of the classical vocal manner […] enthralled us with images of power and beauty […]He varies the music perfectly with all tools, with tempo and phrasing, so the dramaturgical action seems to unfold in a totally unstrained way.

Stein Skjervold har hatt større roller ved Operaen i Kristiansund, med Den Norske Opera, Midtnorsk Musikkteater og Steinvikholm Musikkteater, og har sunget med en rekke kor og orkestre.

Bildegalleri Stein Skjervold – lyrisk baryton

Contact Information